artiesten

Annemie Van Daele  | Steven Van Gool | Jo Zanders | Katrien Bos | Kris Van Hees | Angel Calvo Pérez | Jorinde Cielen

Annemie ‘Zannemie’ Van Daele

Zannemie en de bende Annemie Van Daele
BUZZY BEE

Annemie ‘Zannemie’ Van Daele is artistiek leider en dagelijks bestuurder. Ze is violiste en zangeres, maar waagt zich ook wel eens aan een ander instrument als haar vingers jeuken. Ze heeft geen zittend gat: ontwerpideeën voor decor, cd artwork, scriptschrijver van dienst en tekst en compositie van het Zannemie repertoire.

Annemie werkte freelance voor verschillende huizen waaronder Het Paleis en Theater Tol en is sinds enkele jaren de vaste stem op de luistercd’s voor kleuters van uitgeverij Van In.

Ze speelt en speelde in diverse bands zoals Les Øffs, DDuo, Orquesta Típica Belgica, Zvezdoliki ensemble, A Fuego Lento en vele andere.

Ze geeft les kinderen en volwassenen aan de academies van Deurne en Ma-Go Antwerpen en in muzische projecten in basisscholen.


Steven ‘Veston’ Van Gool

Zannemie en de bende Steven Van Gool
GROOVY FINGERS

Steven ‘Veston’ Van Gool is de vaste rechterhand van Zannemie en tweede frontman.

Hij is onze volksmennende bariton nachtegaal en strijkt zijn reusachtige vingers fijnzinnig over de in totaal 18 snaren van zijn ukelele, gitaar en bas. Zoals dat gaat met goede vrienden, op en naast het podium, amuseert hij zich ook met het pesten van Zannemie. Als partner in crime van Zannemie bij het schrijven van muziekskes, het verzinnen van snedige lijnen in teksten en scripts, is hij één van de sterkhouders van Co KLINKERt!

Hij heeft buiten KLINKERt een groot repertoire van eigen muziek met de bende van Veston en speelt en speelde mee in vele bands, waaronder die van Raymond van het Groenewoud, Wawadadakwa, Campina Reggae, De Bonanzas en vele anderen.


Jef ‘Klopterop’ De smet

A REAL MEAN BEATMACHINE

 Jef ‘Klopterop’ De Smet is de percussionist van Zannemie en de bende. Hij klopt er op. En soms ook er neffe. Dan is het eindelijk stil, voor effe.

Hij geeft les aan de academies van Hoboken en Deinze en bij ClaC vzw.


Katrien Bos

Zannemie en de bende Katrien Bos
MUZIKALE DUIZENDPOOT

Katrien ‘d’Onderlaag’ Bos laat bij Zannemie en de bende de boel trillen. Niet van die bassen waar je oren van op vakantie gaan naar de woestijn, maar trillingen die je knieën op een leuke manier doen wiebelen en waar je voeten van gaan schuifelen in de maat van haar spel.

Katrien speelt ook bas in diverse formaties buiten KLINKERt en is thuis in het Europees folkrepertoire, Argentijnse tango en hedendaagse klankexperimenten. Katrien gaf tien jaar lang met veel plezier les aan de muziekscholen van Goirle en Tilburg (NL) en werkt aan de academie van Linden als leerkracht folk viool.

Katrien is net als vele KLINKERt artiesten een duizendpoot.
Zij organiseert samen met haar zus sinds enkele jaren de BosArt zomerweek, een kunstzinnige kampeerweek in het bos voor jong en oud.


Angel Calvo Pérez

Zannemie en de bende Angel Calvo Pérez
FUNKY JAZZKAT

Angel ‘Toetermans’ Calvo Pérez blaast noten als watervallen. Moest zijn trompet kunnen praten, dan sprak ze sprak ze Spaans en zong ze jazz als toetje.

Naast Zannemie en de bende speelt en speelde hij bij The Blue Heathens Jazz Band, La Murga Armada, Theater Tol, John Pale Quintet, Radio Tour en vele anderen.

Deze jazzkat wisselt af met Kris Toetermans. Wie krijg jij vandaag te zien?


Tamara ‘Tamarita’ Dewispelaere

TAMI FLAMENCO

Tamara ‘Tamarita’ Dewispelaere stampt de pannen van het dak, letterlijk dan. Deze Spaans/Vlaamse furie combineert de gratie van een zwaan met de kracht van een orkaan onder haar voetzolen.

Ze is danseres en muzikant in Luister naar de daken, de Sinterklaasvoorstelling van Zannemie. Op 7-jarige leeftijd ontdekte ze de wereld van klassieke dansen en later wordt flamenco haar grote dansliefde. 

Ze trok naar Spanje ( Jerez, Sevilla en Madrid) om les te volgen bij grote dansers zoals Mercedes Ruiz, Marco Flores, Alicia Márquez en vele anderen. In ‘Amor de dios’ de befaamde flamencoschool in Madrid volgde zij o.a. les bij Concha Jareño, Pepa Molina en María Juncal. 

Ze maakte deel uit van het flamenco-straattheater gezelschap la Guardia Flamenca en deelde het podium met verschillende flamenco-artiesten uit België en het buitenland. 

Zij geeft al meer dan 20 jaar les in flamencodans aan kinderen en volwassenen in verschillende dansstudio’s, scholen en peñas in België en Frankrijk.  Zoals in de academie van Geraardsbergen en Mechelen, De Ingang in Gent, Arabesque in Antwerpen en in opdracht van Jeugd en Dans. 

Ze heeft een pedagogisch getuigschrift en behaalde in 2022 het certificaat van ‘Experto de baile flamenco’ aan de universiteit van Andalucia in Sevilla.