artiesten en medewerkers

Annemie Van Daele  | Steven Van Gool | Jo Zanders | Katrien Bos | Kris Van Hees | Angel Calvo Pérez | Jorinde Cielen

Annemie Van Daele

Zannemie en de bende Annemie Van Daele
ARTISTIEKLEIDER EN DAGELIJKS BESTUURDER

Annemie ‘Zannemie’ Van Daele is violiste en zangeres, werkte freelance voor verschillende huizen waaronder Het Paleis en Theater Tol en is sinds enkele jaren de vaste stem op de luistercd’s voor kleuters van uitgeverij Van In.

Annemie is van vele markten thuis. Ontwerpideeën voor decor, cd artwork, scriptschrijver van dienst en tekst en compositie van het Zannemie repertoire i.s.m. Steven ‘Veston’ Van Gool.

Ze speelt en speelde in diverse bands zoals Les Øffs, DDuo, Orquesta Típica Belgica, A Fuego Lento en vele andere. Verder geeft ze les aan de academies van Deurne en Hoboken en in muzische projecten in basisscholen.


Steven Van Gool

Zannemie en de bende Steven Van Gool
MUZIKALE DUIZENDPOOT

Steven ‘Veston’ Van Gool is de machtige en hongerige Mol in onze kindertheatervoorstelling Mol en Pier en tweede frontman in Zannemie en de bende.

Hij is onze volksmennende bariton nachtegaal en strijkt zijn reusachtige vingers fijnzinnig over de in totaal 18 snaren van zijn ukelele, gitaar en bas. Zoals dat gaat met goede vrienden, op en naast het podium, amuseert hij zich ook met het pesten van Zannemie. Als partner in crime van Zannemie bij het schrijven van muziekskes, het verzinnen van snedige lijnen in teksten en scripts, is hij één van de sterkhouders van Co KLINKERt!

Hij heeft buiten KLINKERt een groot repertoire van eigen muziek met de bende van Veston en speelt en speelde mee in vele bands, waaronder die van Raymond van het Groenewoud, Wawadadakwa, Campina Reggae, De Bonanzas en vele anderen.


Jo  Zanders

Zannemie en de bende Jo Zanders
A REAL MEAN BEATMACHINE

 Jo ‘Klopterop’ Zanders is de percussionist van Zannemie en de bende en geeft ook voor KLINKERt percussieworkshops. Hij zaagt, denkt, klopt, luistert, frummelt en friemelt. Om de juiste instrumenten te maken, om de juiste instrumenten te kiezen en om de meest fantastische sounds onder onze muziek te zetten.

Hij leidt verder De Batterij, een Leuvense eenmanszaak waarin alles draait rond (zelfgebouwde) drums en een origineel repertoire: LKMTIV, de eerste mobiele percussiegroep in het Leuvense muzikale landschap, met een indrukwekkende staat van dienst: honderden concerten in binnen- en buitenland. Ook nieuwere projecten als VelotroniX,  “a real mean beatmachine” en FabotastiX, de 12-koppige-drumgroep van kinderwerking Fabota in de Ridderbuurt te Leuven

Verder speelt Jo als freelance percussionist in projecten zoals Veston en KV Express


Katrien Bos

Zannemie en de bende Katrien Bos
MUZIKALE DUIZENDPOOT

Katrien ‘d’Onderlaag’ Bos laat bij KLINKERt de boel trillen. Niet van die bassen waar je oren van op vakantie gaan naar de woestijn, maar trillingen die je knieën op een leuke manier doen wiebelen en je voeten van gaan schuifelen in de maat van haar spel.

Katrien speelt ook bas in diverse formaties buiten KLINKERt en is thuis in het Europees folkrepertoire, Argentijnse tango en hedendaagse klankexperimenten. Katrien gaf tien jaar lang met veel plezier les aan de muziekscholen van Goirle en Tilburg (NL) en werkt als gastdocent voor Wisper in Leuven.

Katrien is net als vele KLINKERt artiesten een duizendpoot.
Zij organiseert samen met haar zus sinds enkele jaren de BosArt zomerweek, een kunstzinnige kampeerweek in het bos voor jong en oud. In 2016 richtte zij samen met Sara Van Dycke RasKat muziektheater op, waarmee zij de kleutervoorstelling ‘DRAAD’ maakten.


Kris Van Hees

Zannemie en de bende Kris Van Hees
GROOVY EN FUNKY

 Kris ‘Toetermans’ Van Hees is dé melodietjes man van Zannemie en de bende. Zijn trompet is geworteld in het fanfareverleden, geweekt in Jamaicaanse melodieën en opgeblonken met Funky licks.

Naast KLINKERt speelt en speelde hij bij Evil Empire Orchestra, Botle Of Moonshine, Collieman, Atomic Spliff,  Coco Junior en met Slongs Dievanongs.

Hij is op toer geweest met enkele Jamaicaanse legendes als Marcia Griffiths, the Heptones, Bitty McLean, Errol Dunkley, …

En dan vind hij ook nog tijd om muziekles te geven in Antwerpen.


Angel Calvo Pérez

Zannemie en de bende Angel Calvo Pérez
GROOVY EN FUNKY

Angel ‘Toetermans’ Calvo Pérez blaast noten als watervallen. Moest zijn trompet kunnen praten, dan sprak ze sprak ze Spaans en zong ze jazz als toetje.

Naast KLINKERt speelt en speelde hij bij The Blue Heathens Jazz Band, La Murga Armada, Theater Tol, John Pale Quintet, Radio Tour en vele anderen.

Deze jazzkat wisselt af met Kris Toetermans. Wie krijg jij vandaag te zien?


Jorinde Cielen

Air flamingo Jorinde Cielen
GETALENTEERDE ALLROUND ARTIESTE

Jorinde Cielen (La Jóli) is al een even getalenteerde allround artieste. Ze studeerde jazzmuziek en is een professionele flamencodanseres, ze is zowel thuis in de traditionele stijlen als in de hedendaagse flamenco. Ze danste voor Praga Khan en toerde door Nederland met hiphoppers in Battle por Fiesta. Haar theaterkwaliteiten bewees ze wereldwijd bij o.a. de Guardia Flamenca, de musical Zorro – een productie van de Stage Entertainment Group – en als Carmen in de Nederlandse kinderopera.