Tamara ‘Tamarita’ Dewispelaere

"Tami Flamenco"

Kris ‘Toetermans’ Van Hees

Tamara ‘Tamarita’ Dewispelaere

Tamara 'Tamarita' Dewispelaere begon op 7-jarige leeftijd met danslessen. Eerst ontdekte ze de wereld van klassieke dans en daarna wordt flamenco haar grote dansliefde.

Ze trok naar Spanje ( Jerez, Sevilla en Madrid) om les te volgen bij grote dansers zoals Mercedes Ruiz, Marco Flores, Alicia Márquez en vele anderen. In ‘Amor de dios’ de befaamde flamencoschool in Madrid volgde zij o.a. les bij Concha Jareño, Pepa Molina en María Juncal.

Ze maakte deel uit van het flamenco-straattheater gezelschap la Guardia Flamenca en deelde het podium met verschillende flamenco-artiesten uit België en het buitenland.

Zij geeft al meer dan 20 jaar les in flamencodans aan kinderen en volwassenen in verschillende dansstudio’s, scholen en peñas in België en Frankrijk.  Zoals in de academie van Geraardsbergen en Mechelen, De Ingang in Gent, Arabesque in Antwerpen en in opdracht van Jeugd en Dans.

Ze heeft een pedagogisch getuigschrift en behaalde in 2022 het certificaat van ‘Experto de baile flamenco’ aan de universiteit van Andalucia in Sevilla.